ایمپلنت دندانی

در حال حاضر ایمپلنت دندانی یکی از روش های جایگزین کردن دندان از دست رفته هستند که مورد پذیرش عموم قرار گرفته اند. دندانپزشک آنها را مستقیماً درون استخوان فک قرار می دهد. ایمپلنت ها درون استخوان فک، مانند جایگزین های مصنوعی برای ریشه ی دندان از دست رفته عمل می کنند. سپس درست مانند ریشه ی دندان طبیعی که تاج را حمایت می کند، می توانند روکش یا پروتز را حمایت کنند.

ایمپلنت دندانی

ایمپلنت دندانی

ایمپلنت های دندانی معمولاً از تیتانیوم ساخته می شوند و دارای یک پیچ داخلی به نام اباتمنت هستند که دندان یا دندان های مصنوعی را در جای خود نگه می دارد. تصویر بالا را مشاهده نمایید.

پس از قرار گرفتن ایمپلنت درون استخوان فک، استخوان پیرامون آن به تدریج رشد می کند و به ایمپلنت متصل می شود و آن را در جای خود محکم نگه می دارد. انواع مختلف ایمپلنت های دندانی در دسترس هستند، که در طرح آنها تفاوت های اندکی وجود دارد. دندانپزشک شما مناسب ترین ایمپلنت را برای شما انتخاب خواهد کرد.

یک ایمپلنت به تنهایی می تواند یک یا چند دندان جایگزین را حمایت کند- بنابراین نیاز نیست برای هر دندان که از دست رفته است یک ایمپلنت مجزا کاشته شود. بعلاوه، می توان از ایمپلنت ها برای حمایت یک دست دندان کامل مصنوعی استفاده کرد. دندانپزشک با توجه به شرایط شما تعداد ایمپلنت های مورد نیاز را به دقت بررسی خواهد کرد.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  لبخندی زیباتر با بستن فاصله بین دندانها

کل فرایند کاشت ایمپلنت می تواند چند ماه طول بکشد که شامل یک یا چند فرایند جراحی خواهد بود.

فرایند ایمپلنت های دندانی

ایمپلنت دندانی

ایمپلنت دندانی

فرایند کاشت ایمپلنت دندانی می تواند متفاوت باشد، بنابراین باید راجع به فرایند کاشت ایمپلنت خودتان از پزشک خود سؤال بپرسید. برای جراحی آماده باشید، زیرا بین ۳ تا ۹ ماه (یا حتی بیشتر) طول خواهد کشید.

کاشت ایمپلنت دندانی در این چند مرحله انجام می شود:

  • قرار دادن ایمپلنت درون استخوان فک و اتصال اباتمنت (که دندان مصنوعی را در جای خود نگه می دارد) به ایمپلنت. این فرایند در یک یا چند مرحله انجام می شود.
  • جوش خوردن ایمپلنت جدید با استخوان پیرامون آن، که می تواند بین از ۶ هفته تا ۶ ماه طول بکشد. تا زمان آماده شدن روکش دائم، ممکن است روکش مصنوعی موقت روی دندان قرار گیرد.
  • ساخت دندان مصنوعی جدید و قرار دادن آن روی ایمپلنت.

دو مرحله ی دیگر نیز هستند که ممکن است طی فرایند کاشت ایمپلنت انجام شوند:

کشیدن دندان

در صورتی که یکی از دندان های شما مشکل حاد داشته باشد، ممکن است طرح درمان شما شامل کشیدن آن و تعویض آن با یک ایمپلنت باشد. در این صورت دندانپزشک چگونگی تأثیر آن روی فرایند و زمان بندی مراحل کاشت ایمپلنت را توضیح خواهد داد.

پیوند استخوان

در صورتی که در فک شما، استخوان به میزان کافی وجود نداشته باشد تا ایمپلنت را حمایت کند، دندانپزشک می تواند استخوان جدید اضافه کند. این استخوان جدید از جای دیگر بدن بیمار یا از منابع حیوانی گرفته می شود.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  آیا ویتامین ها می توانند به درد مفصل فکی- گیجگاهی کمک کنند؟

آیا جراحی کاشت ایمپلنت درد دارد؟

قرار دادن ایمپلنت اغلب راحت تر از کشیدن دندان است و معمولاً با استفاده از یک بی حسی موضعی ساده انجام خواهد شد. درست مانند کشیدن دندان، در حین جراحی هیچ دردی حس نخواهید کرد اما تا یک هفته پس از آن ممکن است ناراحتی اندکی در فک خود احساس کنید. در برخی مواقع، اگر مورد پیچیده باشد، دندانپزشک آرام بخش تزریق می کند تا از اضطراب بیمار بکاهد. بیهوشی عمومی برای جراحی کاشت ایمپلنت خیلی کم استفاده می شود، مگر اینکه مورد بسیار پیچیده باشد.

آیا همه ی افراد می توانند ایمپلنت دندانی داشته باشند؟

ایمپلنت دندانی برای اکثر افراد بزرگسالی مناسب هستند که از سلامت عمومی کافی برخوردار می باشند و لثه های سالمی دارند. ایمپلنت ها برای کودکان و نیز برای جوانان زیر ۱۸ سال مناسب نیستند زیرا استخوان های زیرین آن هنوز در حال رشد هستند.

اینکه آیا ایمپلنت همیشه برای جایگزینی دندان های از دست رفته مناسب است یا خیر به شرایط استخوان فک بستگی دارد، به همین دلیل جراح یک سری آزمایشات خاص از شما می گیرد تا میزان تراکم استخوان را بسنجد و از وجود استخوان کافی مطمئن شود. در صورت عدم وجود استخوان کافی، همانطور که در بالا توضیح داده شد، با جراحی پیوند استخوان این کمبود جبران خواهد شد.

تحت شرایط زیر، دندانپزشک ایمپلنت دندانی را به شما پیشنهاد نخواهد داد:

  • سیگاری هستید
  • منطقه ی فک شما قبلاً تحت پرتو درمانی (رادیوتراپی) قرار گرفته است.
  • مبتلا به دیابت هستید و بیماری شما به خوبی تحت کنترل قرار نگرفته است.
  • به بیماری لثه (پریودنتال) مبتلا هستید.
شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  حساسیت دندان به سرما

با این حال، وضعیت هر فردی متفاوت است. مشکلات پزشکی خود را با دندانپزشک خود در میان بگذارید، تا با توجه به آنها تشخیص دهد شما برای درمان ایمپلنت گزینه ی مناسبی هستید یا خیر.

روش های جایگزین ایمپلنت های دندانی

ایمپلنت دندانی

ایمپلنت دندانی

این روش ها عبارتند از:

  • پروتزهای متحرک (دندان های مصنوعی)- قاب های پلاستیکی یا فلزی که دندان های مصنوعی را روی خود نگه می دارند.
  • بریج- دندان مصنوعی که در هر دو سمت دندان از دست رفته روی دندان های طبیعی ثابت می شود.

تصمیم گیری برای استفاده از ایمپلنت ها

پیش از آنکه برای کاشت ایمپلنت دندانی تصمیم بگیرید، سعی کنید تا در حد امکان راجع به آنها اطلاعات کسب کنید. سریع تصمیم نگیرید. راجع به روش های جایگزین و نیز مناسب ترین روش برای شرایط خاص خود نیز با دندانپزشک خود صحبت کنید.

آیا ایمپلنت ها با دوام هستند؟

کاشت ایمپلنت های دندانی از جمله درمان های بی خطر و کاملاً تثبیت شده است. شاید صحت داشته باشد اگر بگوییم که ایمپلنت ها، درست مانند دندان های طبیعی، اگر به درستی مراقبت و نگهداری شوند، سال های سال دوام خواهند داشت.

مراقبت های شخصی شما از ایمپلنت ها و نیز مراجعات منظم به دندانپزشک برای چکاپ آنها بیشترین تأثیر را روی دوام ایمپلنت ها خواهد داشت.

در صورتی که مواظب آنها نباشید ممکن است یک لایه شبیه آنچه روی دندان های طبیعی شکل می گیرد روی روکش ایمپلنت تشکیل شود. در صورتی که این مشکل نادیده گرفته شود و درمان نشود، می تواند به عفونت، خونریزی، سوزش و ناراحتی عمومی لثه ختم شود. احتمال بروز این مشکل ها برای دندان های طبیعی نیز وجود دارد.

0/5 (0 نظر)
0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code