چگونه بهترین دهانشویه را انتخاب کنیم؟

اینکه به تازگی با انواع مختلف دهانشویه ها آشنا شده اید، یا متوجه شده اید که دهانشویه ای که شما استفاده می کنید خوب جواب نمی دهد، یا اینکه تنها می خواهید چیز متفاوتی پیدا کنید، انتخاب یک دهانشویه مناسب برای خودتان می تواند کار دلهره آوری باشد. راهروی بهداشت دهان و دندان در هر فروشگاهی به طور معمول دارای قفسه هایی از کف تا سقف پر از دهانشویه هایی هستند که با مواد مختلف ادعاهای متفاوتی دارند. برای آنکه انتخاب خود را کمی راحت تر کنید، در اینجا برای انتخاب دهانشویه ای که برای شما مناسب باشد، یک راهنمای کمک کننده به شما ارائه می دهیم.

نگرانی ها و مشکلات دهان و دندان شما چیست؟

وضعیت کنونی سلامت دهان شما نقش بزرگی در نوع دهانشویه ای که برای شما مناسب است ایفا می کند. آیا از بوی بد دهان (هالیتوزیس) یا زروستومیا (خشکی دهان) رنج می برید؟ آیا در معرض خطر ژنژیویت قرار دارید؟ آیا دندان های شما از سلامت کافی برخوردار هستند؟ آیا لثه ها یا دندان های حساسی دارید؟ این اطلاعات مهم تر از آن چیزی است که شمت تصور می کنید.

دهانشویه دندانپزشکی

دهانشویه دندانپزشکی

بوی بد دهان

بوی بد دهان (که تحت عنوان هالیتوزیس شناخته می شود) می تواند در یک دامنه خفیف تا شدید قرار بگیرد، و ممکن است خجالت آور باشد و یا حتی موارد جدی تری از سلامت دهان را نشان دهد. بسیاری از افرادی که از موارد خفیف یا موقتی بوی بد دهان رنج می برند، ممکن است به دنبال استفاده از دهانشویه هیا بهداشتی باشند. این نوع دهانشویه ها عموماً به منظور پوشش دهی بوی بد دهان هستند؛ آنها به بوی بد دهان نمی پردازند یا آن را درمان نمی کنند. دهانشویه های بهداشتی در صورتی خوب هستند که تنها مسئله خوردن پیاز با وعده ناهار باشد که بخواهید بوی آن را پنهان کنید. با این حال، اگر شما دائماً بوی بد دهان دارید، ممکن است علامت و نشانه وجود تعداد زیادی باکتری، ژنژیویت، بیماری لثه، و دیگر مشکلات سلامت دهان باشد. در این مورد، باید از دهانشویه های آنتی باکتریال استفاده کنید، علاوه بر این، باید با دندانپزشک خود صحبت کنید تا علت بوی بد دهان شما را مشخص نماید.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  عفونت سینوس و دندان درد: چه ارتباطی وجود دارد؟

خشکی دهان

اگر خشکی دهان دارید (که تحت عنوان زروستومیا شناخته می شود)، ممکن است بخواهید از دهانشویه های حاوی الکل بپرهیزید. الکل موجب خشکی بیشتر دهان خواهد شد، و علائم شما را تشدید خواهد کرد و ناراحتی شما را افزایش خواهد داد. افرادی که از زروستومیا رنج می برند وقتی در قفسه دهانشویه ها به دنبال یک دهانشویه مناسب هستند باید به فکر استفاده از دهانشویه های فاقد الکل باشند. اگر علائم و نشانه های خشکی دهان شما خیلی شدید باشند، و تنها حذف الکل از مواد مراقبتی روزانه دهان شما کفایت نکند- ممکن است لازم باشد بزاق مصنوعی استفاده کنید، مخصوصاً دهانشویه هایی که برای تسکین خشکی دهان طراحی شده اند.

دهانشویه دندانپزشکی

دهانشویه دندانپزشکی

ژنژیویت و بیماری لثه

خواه شما این بیماری را داشته باشید یا تنها بخواهید از بروز آن پیشگیری کنید، ژنژیویت یک مشکل جزئی محسوب نمی شود و باید جدی گرفته شود. اگر به فکر محافظت از دهان خود در برابر این مشکلات قبل از بروز آنها هستید، دهانشویه های حاوی مواد ضد پلاک، آنتی باکتریال، آنتی میکروبیال، و/ یا آنتی ژنژیویت را انتخاب کنید. اگر دندانپزشک به شما بگوید که شما در معرض خطر ژنژیویت یا بیماری لثه قرار دارید یا به این بیماری مبتلا هستید، ، احتمالاً دهانشویه قوی تری حاوی کلرهگزیدین برای شما تجویز یا توصیه خواهد کرد که به از بین بردن باکتری ها و احیاء سلامت دهان شما کمک خواهد کرد (البته اگر مسواک زدن و نخ دندان کشیدن را به شکلی صحیح انجام دهید).

حساسیت دندان و لثه

حساسیت دندان می تواند واقعاً ناراحت کننده و آزار دهنده باشد. با این حال، دهانشویه هایی وجود دارند که می توانند به بی حس کردن و یا استحکام بخشیدن به دندان ها و عاج دندان کمک کنند تا حساسیت دندان ها کاهش پیدا کند. اگر از حساسیت دندان رنج می برید، به دنبال خمیر دندانی باشید که در فهرست مواد تشکیل دهنده فعال آن سیترات پتاسیم، فسفات کلسیم، فسفات کلسیم، فلوئورید قلع، و / یا فلوئورید سدیم وجود داشته باشد. سیترات پتاسیم و نیترات پتاسیم موجب بی حس شدن عاج و اعصاب داخل دندان می شوند. فسفات کلسیم، فلوئورید سدیم، و فلوئورید قلع همگی موجب افزایش استحکام دندان، پیشگیری از رسیدن محرک به عاج دندان در درجه اول می شوند.

دهانشویه دندانپزشکی

دهانشویه دندانپزشکی

دهانشویه مخصوص کودکان

اگر به دنبال تنها یک دهانشویه برای همه اعضای خانواده هستید، یا اگر به دنبال دهانشویه ای تنها برای کودکان هستید، حتماً دهانشویه های فاقد الکل را انتخاب کنید. بسیاری از انواع دهانشویه ها حاوی الکل هستند، که اگر سهواً بلعیده شود می تواند برای کودکان بسیار مضر باشد. بهتر است مراقب عوارض جانبی و بی خطر بودن آنها باشید. کودکان زیر ۶ سال نیز باید دهانشویه استفاده کنند، زیرا دندان های آنها هنوز در حال شکل گرفتن و مستعد فلوئوروزیس (فلور زدگی) هستند، یک مشکل اصلی زیبایی که می تواند به بافت و رنگ دندان ها آسیب برساند. به عنوان یک نکته اضافی، مهم است دهانشویه ها را دور از دسترس کودکان نگهداری کنید، زیرا آنها ممکن است فکر کنند دهانشویه خوراکی است نه برای شستشوی دهان.

شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  شل شدن و افتادن روکش های دندانی

محافظت و پیشگیری از بیماری های دهان و دندان

حتی اگر هیچ مشکل دهانی یا نگرانی که نیاز به پرداختن داشته باشد هم ندارید، مطمئناً این ایده بدی نیست که برای محافظت از دندان های خود یا پیشگیری از این مشکلات دهانشویه استفاده کنید. به دنبال دهانشویه های حاوی فلوراید باشید، که از پوسیدگی دندان ها پیشگیری می کنند و استحکام مینای دندان ها را افزایش می دهند. استفاده از دهانشویه هایی که حاوی مواد آنتی پلاک، آنتی باکتریال، آنتی میکروبیال، یا آنتی ژنژیویت هستند ایده خوبی است، زیرا می توانند به پیشگیری از یک دسته مشکلات جدی دندانی مانند ژنژیویت و بیماری لثه کمک کنند.

0/5 (0 نظر)
0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code