ایمپلنت

ایمپلنت تکی، چندتایی و تمام فک

پروتز و ایمپلنت های دندانی، دندانهای مصنوعی می‌باشند که با از دست رفتن دندان یا شکست درمان با پر کردن و نیز در اختلال در عملکرد دندانها در جویدن صحیح، یا ادای صحیح اصوات، و یا زیبایی فرد به کار برده می‌شوند. از سوی دیگر فقدان یک دندان در جای خود می‌تواند به تدریج روی نحوۀ قرارگیری دیگر دندانها و رشد آنها تاثیرگذار باشد. پروتز ثابت به پروتزی اطلاق می‌گردد که روی دندان یا دندانهای پایه چسب خورده و ثابت می‌گردد. پروتز ثابت شامل روکش، بریج (پل) و غیره می‌باشد. روکش بر روی یک دندان تراش خورده سوار می‌شود، بریج نیز بر روی دندانهای پایۀ کناری قرار می‌گیرد و شامل دندانهای جایگزین شده نیز می‌باشد. پروتز متحرک شامل چندین دندان جایگزین متصل به یک پایۀ پلاستیک به رنگ لثه است که توسط یک اسکلت فلزی به هم وصل شده‌اند و با گیره‌های فلزی به دندانهای طبیعی متصل می‌شوند.

تفاوت درمان ریشه دندان در کودکان و بزرگسالان

/
درمان ریشه یا عصب‌ کشی یک اقدام بسیار مهم در نجات دندانی که تحت تأثیر پوسیدگی شدید، ترک‌ خوردگی، شکستگی و عفونت قرار گرفته است، به حساب می‌آید. دندان‌های شیری و دائمی از چند لایه اصلی تشکیل شده‌ اند که به ترتیب از بیرون به داخل عبارتند از مینا (در شکل بالا به رنگ سفید مشخص شده)، عاج (در شکل بالا به رنگ زرد مشخص شده ) و پالپ (در شکل بالا به رنگ قرمز مشخص شده است) . پالپ بخش مرکزی دندان است که در آن رگهای خونی و عصب ها قرار دارند و از طریق آن مواد مغذی به دندان رسیده و دندان رشد می‌کند. تاج به بخش سفید رنگ دندان گفته می‌شود که در خارج از لثه قرار دارد و به بقیه ساختار دندان که در زیر لثه قرار دارد ریشه گفته می‌شود. هنگامی که پالپ دندان آسیب می‌بیند، باید هر چه سریع تر تحت درمان ریشه قرار بگیرد.

نکاتی که در مورد زبان باید بدانید

/
همه ما از عملکرد زبان در هنگام غذا خوردن ، بلعیدن و صحبت کردن آگاهی داریم اما نکات مهم و زیادی درباره زبان وجود دارد که نمی‌دانیم. در اینجا با حقایق جالبی درباره زبان آشنا می‌شوید.

عادت مکیدن انگشت چه مشکلاتی برای دندانها ایجاد میکند؟

/
در کودکان نوزادان و خردسالان مکیدن انگشت امری طبیعی بوده و جای نگرانی نیست. بیشتر کودکان در حالت طبیعی هنگامی که بزرگ می‌شوند بین دو تا چهار سالگی، عادت مکیدن انگشت را کنار می‌گذارند. اما برخی از کودکان ممکن است تا حدود پنج یا شش‌ سالگی به مکیدن انگشت ادامه دهند. مکیدن انگشت در این سن می‌تواند مشکلات زیادی برای دندان‌ها و همچنین سلامت عمومی کودک ایجاد نماید.

مقالات پروتز و ایمپلنت

نمونه درمانی پروتز و ایمپلنت

1/5 (2 نظر)